Načítám...

Kateřina Kapková: DOTACE MĚSTSKÉ ČÁSTI ROZDÁNY

27. 9. 2023

Všechny obce v České republice mají povinnost starat se o územní rozvoj a kvalitu života na spravovaném území, wellbeing všech občanů, zejména dětí a seniorů, čisté a upravené prostředí k životu, bohatý kulturní život a bezpečné a upravené ulice i jiná zákoutí MČ. Otevřená a moderní radnice se svými občany komunikuje, do správy je zapojuje, a to například formou lokálních dotací.


Jako každý rok tak mohli občané a spolky na Praze 4 o dotace na své aktivity žádat, a to v oblasti sociální, oblasti kultury, bezpečnosti, životního prostředí, sportu, integrace a rodinné politiky. Dotace byly odborně projednány a zastupitelstvo je na svém zasedání po krátké debatě schválilo. Mrzí mě, že tomuto velkému tématu bylo na zastupitelstvu věnováno málo času a nebylo možné hlasovat o každém předloženém projektu zvlášť. Třeba Sokol a skauti, kteří jsou finančně oproti velkým sportovním klubům na Praze 4 podhodnoceny, tak nedostali dostatečný prostor na obhajobu výše jim určené dotace. Budeme za ně požadovat navýšení prostředků i nadále.


Rozděleno bylo celkem 20 mil Kč a upřímně doufám, že každý žadatel byl více či méně uspokojen a jeho projekt bude dále rozvíjet či pomáhat. Pokud to tak necítíte, neváhejte mě kontaktovat. Rozhodnutí zastupitelstva nezměníme, ale můžeme na žádostech dále pracovat a vymýšlet aktivity. Dále do příštího roku budeme požadovat jiný poměr rozdělovaných částek mezi oblastmi a zřízení sportovní komise. Sportovní dotace a sport na MČ celkově potřebuje debatu jako sůl.


MČ bude znovu přijímat žádosti o dotace v oblasti životního prostředí. Máte o ně zájem? Včelaři, zahrádkáři, ochránci zvířat a další, doporučuji komunikovat s předmětným odborem a o dotaci požádat. Kvalitní žádost splňující podmínky je základem úspěchu. Pojďte do toho!